Möt vår nya yogalärare Ida Nilsson

Ida Nilsson är vår nya yogalärare på Kroppsbalans i Boden. Hon kommer att hålla i hatha yoga tradition med egen twist på torsdagar klockan 18:30. Hatha yoga är en yogaform som ligger henne varmt om hjärtat då hon älskar att få göra kroppen varm och komma upp lite i puls. Här får du in styrka, balans och uthållighet i en fin kombination som gör att kroppen får jobba och vi uppnår en inre balans. Vi håller på positionerna istället för att låta dem flöda. Solhälsningarna är ofta ett varmt inslag i dessa klasser.

-Varje yogaform har sin tjusning och alla former är öppna för de som är nyfiken på yoga. Kroppspositioner går alltid att anpassa och på mattan kan vi landa och hitta oss själva. Jag brukar säga att yoga är som balsam för själen där du får arbeta kroppen, hjärnan och hjärtat. Att synkronisera andningen med positioner får din kropp att svara och må bra.

Hon har gått en grundläggande yogautbildning där hon fått kunskaper kring yogaformerna hatha, vinyasa, yin och yoga nidra. Utöver utbildningen har hon flera års egenpraktik med yoga och meditation samt att hon är utbildad inom yoga nidra riktad mot barn och tonåringar.

Ida är glad, positiv och grundad med fötterna på jorden. Hon har en barnsligt nyfiken sida till det mesta i livet och försöker införliva den nyfikna sidan i med- och motgångar. På fritiden spenderar Ida mycket tid utomhus och med sin familj. Ju äldre hon blir desto mer värdefull blir tid tillsammans med nära och kära. Ida och hennes man med två barn har en mindre biodling på gården och de försöker stressa av och njuta av livet och allt det underbara som det innebär. Hon är också väldigt intresserad av att läsa böcker.

Ida började med yoga genom hennes bror. När hon började var hon väldigt stel och ovig i kroppen och tänkte först att det skulle vara svårt för henne att börja yoga. Men detta var innan hon kom på att yoga är så mycket mer än kroppsinställningar. För henne tar yogan hand om både kropp och själ. Yogan är ingen prestation – Yoga är att möta sig själv på mattan och att vara villig att lära känna sig själv.

Jag ser fram emot att leda och lära tillsammans med er. Landa på mattan och landa i dig själv. Hjärtligt välkommen att stiga in och prova på.

För mer information kontakta oss via mail info@kroppsbalans.com