Kroppsbalans team

Anneli Selberg

– En bra massage ska ge både resultat och en fin upplevelse. Jag känner in vad din kropp behöver och lägger upp behandlingarna efter det. Vill du så delar jag gärna med mig av tränings- och stretchningsövningar för en smidigare och starkare kropp. Jag känner mig lyckligt lottad över mitt jobb för jag älskar att möta människor och massera.

Utmärkelse – Årets medlem 2019 i Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Erfarenhet – Jag startade massage- och friskvårdsföretaget Kroppsbalans år 2000 i Göteborg. Jag har också arbetat parallellt som gruppträningsinstruktör och personlig tränare 1997-2006 på S.A.T.S i Göteborg. Under ett halvår fick jag också chansen att arbeta för Raison D`Etre och var då med och öppnade upp ett spa på Maldiverna.

Norrbotten kallade hem mig igen och 2008 öppnade jag Kroppsbalans på Stationsgatan 46 i Luleå. År 2017 expanderade jag företaget och anställde medarbetare som gör Kroppsbalans till ett komplett friskvårdscenter med bred kompetens inom holistisk helhetshälsa.

År 2018 utökade jag Kroppsbalans lokaler ytterligare med ambitionen att få fram en rofylld känsla av vår arktiska natur. Vi stormtrivs! Jag tog också fram ett helt nytt koncept The Power of Swedish Lapland – signaturbehandlingar med smakupplevelser och behandlingar inspirerade av sju kraftplatser från Norrbotten.

Gillar jag på fritiden: Spela golf, åka skidor, påta i trädgården och dansa.

Utbildning

 • Idrottsmassörutbildning och certifierad massör på Bosöns elitidrottscentrum, Stockholm
 • Hälsopedagog på Lillsveds folkhögskola, Stockholm
 • Diplomerad i svensk klassisk avspänningsmassage på Göteborgs Gymnastiska institut
 • ICC-certifierad coach på Skandinaviska Ledarhögskolan, Thailand med Lars-Erik Uhnestål
 • Personlig tränare genom S.A.F.E, Göteborg
 • Gruppträningsinstruktör genom S.A.T.S, Göteborg

 

Anna Gudevik

-Med min massage och energi får jag dig att slappna av och släppa taget om alla tankar, så att du landar här och nu. Jag ger gärna kraftfulla massagebehandlingar och jobbar igenom dina muskelspänningar på djupet för bästa resultat. Behandlingarna skräddarsys just efter dig och dina behov.

 Erfarenhet

Jag har arbetat med massage sedan 2001 och drev även egen massagepraktik under 15 års tid i  Älvsbyn. År 2017 började jag jobba på Kroppsbalans ger olika massagebehandlingar och lär ut yoga.

Gillar jag på fritiden: Jag laddar min energi genom att träna yoga och vara ute i naturen.

Utbildning

 • Diplomerad massageterapeut, Axelssons Gymnastiska Institut, Stockholm
 • Diplomerad Coach, CoachCentrum, Stockholm
 • Hathayoga yogainstruktör, Hälsoväglednings skolan, Kiev med Vjasheslav Smirnov
 • Diplomerad Lymfatisk andningsinstruktör CoolMind Homeostas, Arboga

 

Alex Gudevik

– Jag arbetar med funktionell medicin och har utvecklat Alex helhetsbehandling. Min behandling sätter igång positiva förändringsprocesser i både kropp och själ och stöttar din kropps naturliga självläkande förmåga. 

Erfarenhet

Idrottsläkare för flera stora idrottslag i Dynamo Moskva, massagelärare i Kiev, egen företagare med klinik i Älvsbyn sedan 2007.

Gillar jag på fritiden: Träna Qigong, fiska, vistas i naturen och hålla på med knivslöjd.

Utbildning

 • Läkarexamen, Kiev Institut, Ukraina
 • Massageterapeut, Moskva idrottsuniversitet
 • Akupunktur och laserterapeut, kompetensutveckling för läkare, Kiev Universitet
 • Diplomerad Kraniosakral terapeut, Europeiska Kraniosakralskolan, Göteborg
 • Diplomerad Lymfatisk andningsinstruktör, CoolMind-Homeostas, Arboga

Jag har arbetat fram ett koncept som heter Alex helhetsbehandling och den passar dig som tycker att du provat allt och ändå dras med ihållande besvärlig värk. Jag lägger upp behandlingen efter vad din kropp kommunicerar att den behöver. Det kan delvis handla om samtal, massage och kraniosakral terapi. Jag kan justera upp låsningar och ge terapeutisk stretching om du vill och har behov av det. Du får träningsövningar för att först bli av med spänningar. Sedan visar jag dig hur du bygger upp styrkan i kroppen. Vid behov gör jag enkla muskeltester för att se vilka eventuella näringsbehov du har, eller vilka näringsämnen som för tillfället inte är det bästa för din kropp. 

 

Klara Skula

– Jag brinner för hälsa och är mycket mån om att leverera behandlingar som ger goda resultat. Hos mig kan du känna dig helt avslappnad och bekväm. Jag anpassar mina behandlingstekniker efter dig och dina behov.

Erfarenhet 

Tidigare har jag arbetat som läkare i Tjeckien. Under tiden jag gick på högskola arbetade jag som massageterapeut på Sheraton i Prag. Jag pratar bra engelska och har börjat lära mig svenska.

Gillar jag på fritiden: Jag älskar naturen och särskilt den svenska. Jag njuter av långa promenader med mina hundar och gillar sporter som löpning, vandringar, längdskidåkning och klättring.

Utbildning

 • Läkarexamen, Karlsuniversitetet i Prag, Tjeckien
 • Hawaii massage Lomi Lomi, EduSpa College Prag, Tjeckien
 • Lava sten massage, Masernicka Prag, Tjeckien
 • Medicinsk- och sportmassage, Karlsuniversitetet i Prag, Tjeckien

 

Maria Marathon Sjöberg

– Med min massage och närvaro skapar jag ett tryggt rum för dig att släppa på stress och djupa spänningar. Jag ger innerliga och avslappnande behandlingar och arbetar intuitivt med att återställa din kropps naturliga energiflöde.

Jag tycker också om att stötta dig att utveckla nya vanor för bättre hälsa. Jag kan hjälpa dig med mentala perspektivskiften och enkla andnings och yogaövningar som du kan använda i vardagen för mer lugn, harmoni och energi.

Erfarenhet

Jag har arbetat med massage till och från sedan 2001. Jag har praktiserat yoga sedan 1998 och drivit yogastudio och personlig träning i yoga och meditation sedan 2015.

Gillar jag på fritiden: Jag blir glad av yoga, att sjunga, vara i skogen och umgås med familjen

Utbildning

 • Utbildning i klassisk massage, Intuitive massage och Taktil massage
 • Basmedicin 1 & 2, Axelsons Gymnastiska Institut, Stockholm
 • Cert Kundaliniyogalärare Level 1 och Level 2 Mind & Meditation
 • Lärarutbildning i Yinyoga, Restorative yoga och Medicinsk yoga

 

Alexander Majorov

– Jag vill genom min massage ge dig en känsla av frihet i kroppen. Mitt motto är att du ska må bra både i kropp och själ. Jag har en väl utvecklad fingertoppskänsla när jag masserar och kombinerar olika massagetekniker och stilar beroende på dina behov och vilka spänningar du har i kroppen.

Som olympier och elit-idrottsman inom konståkning har jag har ett stort intresse och kunskap inom träning. När du får behandling hos mig lär jag gärna ut vilka övningar som just du mår bra av att göra, för att bli av med spänningar och för att få ökad rörlighet och styrka.

 Erfarenhet

Olympier och elit-idrottsman inom konståkning. Utbildad fysioterapeut och arbetat med massage sedan 2014.

Gillar jag på fritiden: Spela gitarr och klättra.

Utbildning

 • Fysioterapeut (sjukgymnast), Luleå Tekniska Universitet
 • Klassisk massage, Avatar Human Resources, Luleå
 • Funktionell massage för skador, Avatar Human Resources, Luleå

 

Frida Sjöberg

Jag arbetar i receptionen och jag hjälper gärna till med frågor och bokningar gällande våra behandlingar, lösa in friskvårdsbidrag eller handla produkter och presentkort. Receptionen är öppen Mån, Ons, Fre: 12-15, Tis: 14-18, Tors: 11-15.

Hjärtligt välkommen till oss!