Come and visit us at Kroppsbalans!

Our treatments contribute to increased well-being, faster recovery, life balance and new energy. Our massages and environment enrich all of your senses with inspiration from our Arctic natur.

Massage in Swedish Lapland

Kroppsbalans is the biggest massage center in the North of Sweden. Situated right in the middle of Luleå at Stationsgatan 46 and in Boden at Kungsgatan 23. The owner and founder Anneli Selberg started Kroppsbalans in Gothenburg in the year 2000 and has now been running the company in Luleå since 2008 and in Boden since 2022.

A very experienced team works at Kroppsbalans that has a high competence in massage, osteopathy, functional medicine, yoga and wellness. We share the drive force to give treatments that makes a difference. We contribute to a sustainable holistic health and increased quality of life – everything under the same roof.

The treatment gets tailored after you and your needs and we give them with sincerity, quality and care.

We get our strength and inspiration from our powerful arctic nature. That feeling is mirrored in our serene premises and our concept – The Power of Swedish Lapland, signature treatments with exlusive massage and taste experiences.

A very warm welcome to Kroppsbalans

Classic Massage

Klassisk massage

En välgörande massage för kropp och själ. Det är vår mest populära behandling som är stärkande på djupet och ger skön avslappning.

Regelbunden massage motverkar trötthet och spänningar. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare, mer rörlig och får bättre cirkulation i kroppen.

30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr
90 min. behandling 1390 kr

Hawaiimassage

En kärleksfull helkroppsmassage som har sitt ursprung i  den Polyneiska övärlden. Den är skapad att följa havets rytm och anses vara mycket helande och lugnande.

Massagen tränger djupt in i muskulaturen, samtidigt som det är en mjuk och mycket kärleksfull helkroppsmassage. Den följer meridiansystemet och frigör blockerad energi, löser upp spänningar, vitaliserar och lyfter.

50 min. behandling 990 kr
60 min. behandling 1120 kr
90 min. behandling 1490 kr
120 min. behandling 1790 kr

Indian head massage

En Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage och en uråldrig form av indisk oljemassage. Behandlingen är specialiserad på ansikte och huvud och har en positiv inverkan på spänningshuvudvärk och mental trötthet.

Behandlingen ökar syresättningen i muskulaturen, ökar blod- och lymfcirkulationen och är bra för hårväxten. Den är mjuk och effektfull och ger en mycket behaglig avslappning i hela kroppen.

Medtag gärna mössa eller sjal då du får en riklig oljeinpackning i håret. Planera gärna in så du kan ta det lugnt en stund efter denna behandling.

60 min. behandling 990 kr

Shiatsu

En djupt avslappnande behandling ursprungligen från Japan. Det är en blandning av healing och akupressur och skapar en förändring i kroppen och sinnet genom arbetet med kroppens meridianer och akupunkturpunkter.

Behandlingen lyfter upp och stärker kroppens naturliga förmåga att läka och balansera sig själv. Den påverkar inte bara den fysiska kroppen, utan också personens andliga, psykologiska och emotionella tillstånd. Vi använder inga oljor och du behåller kläderna på under hela behandlingen. Välj gärna mjuka kläder som du kan slappna av i.

30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr

Reiki

En behandling som förstärker livsenergin och stöttar kroppen egen läkekraft. Med stöd från reikins helande energi kan du på ett lugnt och behagligt sätt få hjälp framåt i ett naturligt helande.

Under behandlingen ligger du på en skön och varm bänk med kläderna på. Med olika handpositioner berörs din kropps energicentrum, som ger dig helande reikienergi. Efter en behandling känner du dig lugnare med ny energi och kanske en tydligare riktning i livet. 

40 min. behandling  690 kr
70 min. behandling  920 kr

Aromamassage – Aroma touch med handmassage

En lyxig behandling med ljuvliga dofter som inleds med en skön handmassage och fortsätter med Aroma touch-massage, som är en lätt massageteknik där vi använder eteriska oljor från dōTERRA för att få kroppen i balans. 

 

Behandlingen stödjer kroppens alla inre system och skapar balans mellan det sympatiska och parasympatiska nervsystemet. Den stärker också immunförsvaret och kroppens förmåga till självläkning aktiveras samt stöttar kroppen med utrensning av toxiner, virus, svamp och bakterier. 

70 min. behandling 990 kr

Intuitiv massage

En behandling som förstärker livsenergin och stöttar kroppen att läka sig själv. Med stöd från reikins helande energi kan du på ett lugnt och behagligt sätt få hjälp framåt i ett naturligt helande.

Massagen mjukar upp dina muskelspänningar och energiflödet förbättras i både kropp och sinne.

30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr
90 min. behandling 1390 kr 

Kroppsbalans lyxig fotbehandling

En behandling som börjar med att vi masserar dina axlar och huvud undertiden du sitter med fötterna i ett välgörande fotbad med fotsalt. 

Vi fortsätter med en uppfriskande fortskrubb följt av en ordentlig fot- och underbensmassage.

Du sitter i en stol under hela behandlingen. Vill du hellre ligga ner på massagebänken under fot- och underbensmassagen, så går det givetvis alldeles utmärkt.

Behandlingstid: 45 minuter.
Pris: 830 kr

Kroppsbalans allra ljuvligaste

En totalupplevelse där du blir ompysslad från topp till tå. Den ljuvliga spabehandlingen börjar med att du får en huvud- och axelmassage medan du sitter med fötterna i ett välgörande fotbad med fotsalt.

Efter en uppfriskande fotskrubb får du fot- och underbensmassage som sedan fortsätter med en mjuk och skön helkroppsmassage ger total avslappning. 

Vi masserar med Weledas ekologiska lavendelolja som har en lugnande effekt och som ger mycket näring till din hud.

Behandlingstid 90 minuter.
Pris: 1590 kr

Hot Stone Massage

En helkroppsbehandling med varma lavastenar där värmen från lavastenarna och våra händer tränger djupt in i muskulaturen och stimulerar alla dina sinnen.

Behandlingen är energigivande och lindrar muskelvärk, samtidigt som den ökar blod- och lymfcirkulationen. Den passar dig som gillar värme och vill koppla av ordentligt. Efteråt kommer du känna dig uppmjukad, varm och avstressad.

50 min. behandling 990 kr
60 min. behandling 1120 kr
90 min. behandling 1590 kr

Gravidmassage

Ta hand om dig själv i väntans tider. Det här är en särskilt anpassad behandling för gravida för att ge en stärkande och lugnande stund.

Vi masserar din rygg och dina höfter för att mjuka upp spända och ömmande muskler., men också  händer, fötter och ben för att motverka svullnad och vätskeansamlingar. Behandlingen avslutas med lugnande ansikts- och huvudmassage. 

Du får ligga på en bänk anpassad för gravida och vi använder extra kuddar och handdukar för att ge stöd på rätt ställen. Massagen utförs med en ekologisk olja från Weleda, som är speciellt anpassad för gravida.

30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr
90 min. behandling 1390 kr

Duobehandling med en massör

Bli ompysslad tillsammans med någon du håller kär. En underbar kärleksgåva som ni delar i samma rum.

En av er börjar sittandes med fötterna i ett välgörande fotbad med fotsalt och får njuta av goda smakupplevelser från vår arktiska natur. Den andra får en skön och avslappnande halvkroppsmassage. Efter halva tiden byter ni med varann.

Total behandlingstid ca 60 minuter.
Pris: 1350 kr

Duo behandling lyx

En massagebehandling för två med det lilla extra – för att fira kärleken och vänskapen. Den perfekta överraskningen för en speciell person i ditt liv.

Er guldstund inleds med att ni får klä er i varsin morgonrock och sitta med fötterna i ett härligt fotbad medan ni njuter av läskande dryck, frukt och praliner. Fotbadet avslutas med en uppfriskande fotskrubb. Sedan följer en timmes valfri helkroppsmassage sida vid sida.

90 min. behandling
1625 kr per person

Medicinsk

Medicinsk massage

En behandling med fokus på att blir av med spänningsvärk och stress och istället få igång flödet och energin i musklerna igen.

Vid behandlingen känner vi av var i kroppen trötthetsvärken sitter och behandlar med de tekniker som ger bäst resultat. Ofta upplever våra kunder att det gör ”gott ont” under behandlingen.

Vi tipsar om Alex Helhetsbehandling för dig som känner att du prövat allt men ändå dras med problem i kroppen, som exempelvis ihållande besvärande värk.

30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr
90 min. behandling 1390 kr

Idrottsmassage

En djupgående och kraftfull behandling för dig som går omkring med spända muskler. Näringstillförseln till vävnaden ökar och slaggprodukter rensas ut.

Regelbundna behandlingar ger en avslappnande effekt vilket leder till bättre återhämtning. Risken för skador minskar och det möjliggör en intensivare träning. Vid behov stretchas kort muskulatur och du får personliga råd till egen stretch och träning.

30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr
90 min. behandling 1390 kr

Alex helhetsbehandling

En individuellt skräddarsydd behandling som stöttar din kropps naturliga självläkande förmåga. Passar dig som prövat det mesta, men som ändå inte mår bra eller har ihållande värk.

Du får lära dig hur kroppen hänger ihop, muskler, matsmältning, hormoner och nervsystem, men också hur hjärnan fungerar. Du får med dig verktyg att stötta kroppens självläkande förmåga

Vid första besöket är det bra att boka en 90 minuters behandling.

50 min behandling 990 kr
60 min. behandling 1120 kr
90 min. behandling 1590 kr

Triggerpunktsmassage

En behandling för dig som har ont i olika delar av kroppen på grund av muskelspänningar. Genom tryck på triggerpunter slappnar musklerna av och smärtan släpper.   

Triggerpunktsmassage passar dig som har ont och kan hantera den tillfälliga smärtan när punkterna behandlas. Lösningen är att andas och slappna av så släpper spänningen snabbare. Efteråt känns det otroligt skönt.

Efter första behandlingen kan du känna dig något mörbultad och bli trött då behandlingen påverkar på djupet.

Behandlingstid:
30 min. behandling 650 kr
50 min. behandling 920 kr
60 min. behandling 990 kr

Osteopatbehandling

En behandling med fokus på att hitta grundorsaken till det som stör i kroppen samt stimulera naturlig självläkning.

Osteopatins breda tillämpning och mjuka metoder passar såväl barn som vuxna och äldre. Det kan handla om att lindra akuta besvär eller långvarig smärta orsakad av stress och överbelastning. Vissa behandlingstekniker är mer fysiska och dynamiska medan andra är mjukare och subtilare. Behandlingen anpassas efter varje person och brukar upplevas som avslappnande och behaglig. 

Övrig info: Osteopat Martina pratar engelska men lär sig svenska.

30 min. behandling -Uppföljning 750 kr
50 min. behandling – Första besöket/ Uppföljning 990 kr
60 min. behandling – Första besöket 1120 kr

Kraniosakral terapi

En lugn medicinsk behandlingsform som med mjuka tryck stimulerar kroppen eget system till självläkning. Fem stora områden behandlas: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniums ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna.

Lindrar problem som huvudvärk, axel-, nack- och ryggbesvär, ledbesvär och whiplashskador, kronisk smärta och fibromyalgi. Även effektivt mot koncentrationssvårigheter, utmattningssymtom, tinnitus, magbesvär, nedstämdhet, sömnstörningar och stressrelaterade problem.

30 minuter 650 kr
50 minuter 920 kr
60 minuter 990 kr

Lymfmassage

En mjuk behandlingsmetod som stärker kroppens naturliga reningssystem. Fokus på andning, hud och bindväv. Överskottsvätska och slaggprodukter transporteras på ett effektivt sätt ur kroppen.

Behandlingen gör att du slappnar av och flödet i hela kroppen blir bättre. För en del problemområden används ibland även djupare grepp och silikonkoppor för att lösa upp mer djupgående stopp och ärrvävnad.

Passar alla, men speciellt dig som har någon typ av ödem, primärt eller sekundärt efter en operation, lipödem, fibromyalgi, restless-legs, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller en allmän känsla av att vara svullen.

60 min. behandling 990 kr
90 min. behandling 1390 kr
120 min. behandling 1690 kr

Signatur

Dessa ljuvliga behandlingar är inspirerade av olika kraftplatser i Swedish Lapland. Varje behandling har en unik effekt och ger dig bland annat avslappning, återhämtning och ny energi. Växterna är utvalda för att förstärka hälsoeffekterna i varje behandling. 

Oljorna vi masserar med har vi själva tagit fram. De har en naturlig läkekraft samtidigt som de doftar ljuvligt. En underbar helhetsupplevelse att ge dig själv eller någon vän som söker det lilla extra. 

Ett tips: ge bort ett presentkort med en signaturbehandling till en hemvändare eller någon annan som särskilt uppskattar vår arktiska natur och platserna i Swedish Lapland. 

Luleå

En energigivande massagebehandling med kontrasterna mellan varma stenar och kylande is. Det ger en stärkande effekt på immunförsvaret, förbättrar blodcirkulationen och ger en skön känsla i hela kroppen. 

Behandlingen avrundas med smak- och dryckesupplevelser baserade på arktiska läkeväxter som nässelfröte med granskottssirap, rosenrot, blåbärsremmar och blåbärssshot.

Behandlingen påminner om när man kombinerar bastu med isbad. 

Total behandlingstid 75 minuter • 1 675 kr

Storforsen

En massageupplevelse där du blir ordentligt ompysslad från topp till tå medan du bara njuter och mår gott. Den är avslappnade, utrensande och uppfriskande. 

Behandlingen börjar med att du tar på dig en badrock och slår dig ner i en fåtölj med ett välgörande fotbad med björkfotsalt. Efter det följer en fotskrubb gjord av björk, salt och honung och en härlig fot- och underbensmassage.

Under behandlingen får du avnjuta några av våra arktiska smakupplevelser, som björksavsdryck, dryck av chaga/sprängticka, björkte, björkkryddade dinkelsticks med tallskottsdip och gravat renkött.

Välj sedan om du vill ha en skönt avslappnande massage eller om du önskar en mer djup och kraftfull behandling.

Total behandlingstid 90 minuter • 1 800 kr

Kåbdalis

En avslappnande behandling där vi fokuserar på trötta fötter och underben. Den förbättrar cirkulationen och mjukar upp dina fötter. 

Du byter om till badrock, sedan börjar behandlingen med ett välgörande fotbad, följt av en fotskrubb gjord på färska björkblad. Avslutningsvis får du en rejäl fot- och underbensmassage som får dina fötter att känna sig som nya.

Under behandlingen får du avnjuta våra goda och hälsobringande smakupplevelser som chaga/sprängticka, mynta- och svartvinbärste, skvattramkryddade dinkelsticks med tallskottsdip och torkade odon.

Total behandlingstid 50 minuter • 1 050 kr

Kvikkjokk

En lyxig duobehandling för att fira kärleken eller vänskapen. På varsin massagebänk får ni behandling samtidigt av varsin massageterapeut. En riktig guldstund tillsammans. 

Behandlingen börjar med att ni slår er ner i badrockar i våra sköna fåtöljer. Medan ni sitter i fotbad och vi pysslar om era fötter med fotskrubb och fot- och underbensmassage får ni avnjuta läskande smakupplevelser som rallarros-bubbel, rosenrotsextrakt, örtte med ros, hjortronremmar, skvattram-kryddade knäcksticks med tallskottsdip.

Därefter följer en skön avslappnande helkroppsmassage som gör att ni landar här-och-nu- i er själva och med varandra. 

Total behandlingstid 120 minuter • 2 125 kr per person

Abisko

En ljuvlig behandling som börjar med en mjuk och skön helkroppsmassage där du masseras med varma lavastenar och varma händer. Passar dig som har problem med led- eller muskelvärk eller är lite extra frusen. 

Behandlingen avrundas med smak- och dryckesupplevelser baserade på arktiska läkeväxter med blåbärsglögg, kanderad kvanne och kvannetinktur.

Total behandlingstid 90 minuter • 1 875 kr

Harads

En djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger behaglig avslappning. En riktig klassiker för kropp och själ.

Efter massagen får du avnjuta smak- och dryckesupplevelser baserade på arktiska läkeväxter som björksticks med talldip, hälsote, rallarrosbubbel och hjortronremmar.

Total behandlingstid 90 minuter • 1 625 kr

Armasjärvi

Vår mest kraftfulla behandling som sätter igång kroppens naturliga förmåga att läka och bli av med värk och besvär i kroppen.

Behandlingen börjar med en djup och kraftfull massage som hjälper till att lösa upp spänningar i kroppen med olika tekniker. Med triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar mjukas muskulaturen upp för att få igång cirkulationen, återhämtningen och energiflödet i kroppen igen. 

Efter massagen får du avnjuta smak- och dryckesupplevelser baserade på arktiska läkeväxter som nyponshot, svartvinbärsglögg, tallbarksbröd med enbärssmör och lingonrem. Vi ger också råd om hur du på egen hand ska ta hand om din hälsa på bästa sätt.

Total behandlingstid 120 minuter • 2 325 kr